dilluns, 13 de setembre del 2010

Activitats inicials de Ciències naturals de Primer d'eso del Curs 2010-2011 (i 2a part)

1.- Llistat de paraules [en català i anglès]: toad - argila - eucaliptus - granite - spider - guix - sabater - pardal - galena - squirrel - rovelló - quars - tisoreta - grèvol - talc - llevat - cadernera - peixet de plata - teix - còdol - garric - calcita - escurçó - flamingo - cirerer - roquissar - fredolic - trencapinyes - fox - carrot - senglar - avet - carlet - escanyapolls - mallerenga - conglomerat - gírgola.

1.1.- Escolliu i escriviu a continuació, i en català, el nom de quatre ocells.
1.2.- Escolliu i escriviu el nom de tres minerals.
1.3.- Escolliu i escriviu el nom de tres arbres.
1.4.- Escolliu i escriviu el nom de tres bolets.
1.5.- Escolliu i escriviu el nom de tres mamífers.

2.- Els quatre planetes més grans del Sistema solar són: Júpiter, Saturn, Urà i Neptú, amb els diàmetres següents en quilòmetres: 142.303, 120.000, 51.800 i 49.500 respectivament.
2.1.- Quina és la longitud d'un radi d'Urà?
2.2.- Quants radis té Saturn?
2.3.- Quantes vegades és més gran el diàmetre de Júpiter que el de Neptú?
2.4.- Quants quilòmetres de diferència hi ha entre un radi d'Urà i un de Neptú?
2.5.- Quantes vegades és més petit un radi d'Urà comparat amb un radi de Saturn?
_____________________________________________________________________


Com heu de fer les activitats? Primer: escriure les respostes en un paper (si pot ser reciclat). Segon: feu clic a l'enllaç comentaris que hi ha sota de les activitats del bloc. Tercer: en el camp de text de la pàgina que s'ha obert, copieu les respostes i al final escriviu el vostre nom i primer cognom. Quart: a la finestreta 'selecciona un perfil' s'obrirà un menú desplegable, a la part de baix heu de seleccionar anònim i, finalment, (cinquè pas) heu d'enviar el document, és a dir, fer clic a 'comentari de l'entrada', llavors haureu de fer la 'verificació de paraules' que és un control per comprovar que és una persona la que està fent el comentari!