dimecres, 16 de març del 2011

El terratrèmol del Japó i l'accident nuclear de Fukushima Daiichi

En un grup de primer d'ESO, el 41,4% dels alumnes s'han mostrat favorables a l'energia nuclear; un 48,3% en contra i un 10,3% no ho saben. En aquest grup, el 93,1% han seguit els esdeveniments del Japó per a les cadenes de televisió però només un 27,6 han fet el seguiment a través de la premsa. Finalment, el 89,7% dels alumnes del grup estan preocupats per aquestes catàstrofes!
Des de Foro Nuclear, una organització espanyola favorable als usos pacífics de l'energia nuclear, ens ha arribat aquest lloc web (Rincón Educativo) per informar de l'actualitat i de la central de Fukushima Daiichi. També, i des d'una perspectiva clarament oposada a l'energia nuclear, podem trobar molta informació a Greenpeace!

Però, sabem realment com funciona una central nuclear? Quines diferències hi ha amb les centrals tèrmiques convencionals? Quins són els avantatges i els riscos de l'energia nuclear? La informació que ens està arribant aquests dies, està desviada o esbiaixada cap a la catàstrofe nuclear? S'informa poc de les víctimes del terratrèmol i del tsunami posterior? Quina és la resposta que estem donant els europeus? Com afectarà aquesta catàstrofe la a nostra manera de viure? Què podem fer? ... Vegeu aquestes activitats del bloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada